Ατομική Τράπεζα Γάλακτος


Οδηγίες συντήρησης μητρικού γάλακτος

Ατομική τράπεζα γάλακτος

 

 

 Θερμοκρασία περιβάλλοντος

 

 Ψυγείο

 

 Κατάψυξη

 

 Αποψυγμένο μητρικό γάλα

 

4 ώρες θερμοκρασία 19 έως 26 ⁰C.

 

2 μέρες σε θερμοκρασία 4 °Cή χαμηλότερα.

 

3 μήνες στους -18 °Cκαι 6 μήνες σε θερμοκρασία < -20 °C.

 

Στην συντήρηση του ψυγείου για 10 ώρες το πολύ. Μην επαναψύχετε.

 

·       Η τοποθέτηση του μητρικού γάλακτος στο ψυγείο ή στην κατάψυξη γίνεται στο πίσω μέρος, όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και όχι στην πόρτα.

·       Το ζεσταμένο μητρικό γάλα δεν μπορεί να ζεσταθεί ξανά γι’ αυτό σε περίπτωση που περισσέψει πετιέται.

·       Ανακινήστε ελαφρώς το μπουκάλι ή το σακουλάκι με το μητρικό γάλα για να αναμιχθεί το λίπος του μητρικού γάλακτος που έχει ξεχωρίσει.

·       Μπορείτε να ζεστάνετε το μητρικό γάλα κάτω από χλιαρό τρεχούμενο νερό ή σε “bainmarie”.

·       Μην γεμίζετε τα μπουκαλάκια ή τα σακουλάκια περισσότερο από τα ¾ της χωρητικότητας τους, γιατί όταν το γάλα παγώνει, διαστέλλεται.

·       Αναγράψτε την ημερομηνία άντλησης στα μπουκαλάκια ή στα σακουλάκια.

·       Μην αποψύχετε το παγωμένο μητρικό γάλα ή μην ζεσταίνετε σε φούρνου μικροκυμάτων ή σε κατσαρόλα με βραστό νερό.

 

·       Αποψύχετε το μητρικό γάλα στο ψυγείο και κατόπιν ζεσταίνετε όπως το γάλα που είναι στην συντήρηση. 

Αναζήτηση