Στένωση τραχήλου

Στένωση ή απόφραξη του τραχήλου της μήτρας
Η στένωση του τραχήλου της μήτρας, μπορεί να προκληθεί από μια κληρονομική δυσπλασία ή βλάβη του τραχήλου της μήτρας. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο τράχηλος δεν μπορεί να παράγει καλής ποιότητας τραχηλικής βλέννας για την κινητικότητα του σπέρματος και τη γονιμοποίηση. Επιπλέον, μπορεί το άνοιγμα του τραχήλου της μήτρας να είναι κλειστό και να μην επιτρέπει στο σπέρμα να φτάσει στο ωάριο.

Λοιμώξεις τραχήλου

Οι λοιμώξεις του τραχήλου της μήτρας αν και ελέγχονται και αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα με τις λοιμώξεις του κόλπου, διαφέρουν ως προς την εικόνα και ως προς τους παθογόνους μικροοργανισμούς που τις προκαλούν. 
Λοίμωξη στον τράχηλο της μήτρας προκαλεί ο Γονόκοκκος, τα Χλαμύδια, η Τριχομονάδα, οι Μύκητες, το Ουρεόπλασμα, το Μυκόπλασμα, οι Κόκκοι. Σπανιότατα πια τον τράχηλο προσβάλλει και το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης.

Πολύποδες τραχήλου

Είναι καλοήθη ογκίδια που δημιουργούνται στον τράχηλο της μήτρας. Η συχνότητα εμφάνισης αυξάνει με την ηλικία. Το μήκος τους σπάνια ξεπερνάει το 1-1,5 cm. Kάποτε όμως ο μίσχος τους είναι τόσο μακρύς που φαίνεται στη σχισμή του αιδοίου. Συνήθως ανακαλύπτεται τυχαία στην Γυναικολογική εξέταση ή κατά τη λήψη του test  Παπανικολάου.


Αναζήτηση